Murheellista miten Suomen kuva silmittömän väkivallan kotina taas vahvistui. Ulkomailta tulee osanottoviestejä., eihän tätä olis pitänyt uusia...

Miksi? on turha kysymys, nuoriso sanoo ettei nettiä saa syyttää, presidentti sanoo ettei poliisia saa syyttää, ministeri sanoo ettei hän ainakaan eroa.

Ehdottaisin,että ne nuoret jotka netissä paljon viettävät aikaa, ryhtyisivät veljiensä ja siskojensa hyväntahtoisiksi vartijoiksi ja ilmoittaisivat ääritapaukset. Niinkuin nytkin oli tehty. Seuraavalla kerralla poliisi ottaa vihjeen vaarasta todesta.

Arkirutiinit pitävät kellon käynnissä vaikka aika pysähtyi kauhistukseen ja hämmennykseen ja epäuskoon. En mene katsomaan nettikeskusteluja, en ole nähnyt iltapäivälehtiä. Telkkari on ollut auki ja tapahtumien kulku on selostettu täsmälleen. Tänään MS-yhdistyksen lääkärinluennolla ei kukaan sanonut sanaakaan asiasta. Ei Kauhajoen tapahtuma päivittelemällä parane. Eikä psykologeja lisäämällä mitään auteta, jos ei ihmisvihaaja  koe olevansa mitään palveluja vailla. Hän vaan halusi tappaa mahdollisimman monta. Semmoinen on nyt maailma.

 Restonomiksi opiskeleva kummityttö lähetti tekstarin: PAHA JUTTU, muoti-ilmiö. Onko kouluun mentävä luotiliivit päällä? Fiksut nuoret ovat huolissaan ikätovereistaan.

Meidän kylällä on poikia, jotka tekevät pullopommeja. Vanhemmat ovat sitä mieltä,että pojat on poikia. Tuhoamisvimma ei kumminkaan ole ihan tervettä harrastusta. Vuorovaikutus ihmisten ja eläinten kanssa ontuu, jos pelottelu ja hävitys on mieluista puuhaa. 

Tulee surku Suomea tänään.1934334.jpgLapsuuden koulun kevät 1948, ei ollut sen ajan murhe pelätä ampujaa. Katastrofi oli koulun tulipalo, jossa ei kukaan edes loukkaantunut. Silti sen muistaa vieläkin kuin eilisen tämä ekaluokkalainen eturivissä kolme nappia mekossaan.

Kukaan tämän kuvan ihmisistä ei kadehdi tämän päivän lapsilta ja nuorilta heidän yltäkylläistä kerskaelämäänsä. Tavaraa ja tilpehööriä riittää, vaaroille nauretaan, toisenlaisia pilkataan, mutta turvallisuus puuttuu. Eikä sitä rahalla tai metallinpaljastimilla  tai valvontakameroilla enää koskaan saa takaisin.