Ihmeellistä, miten hevoset ovat lähellä yhtäkkiä. Eräänä aamuna kuulin hirnunnan kylän toiselta puolelta, kun olin koirien kanssa ulkona kyllin varhain ennen Porintien jylinää. Juuri on eletty mukana Maikun surussa ja saatu toivottaa Lefalle kaunista matkaa taivaan niityille. Kypsää vehnäpeltoa katsellessani olen muistanut sitä syyskesää, jolloin tapasin oman ensimmäiseni ja alkoi kymmenien vuosien hevoselämä Mistyn ja sen jälkeläisten kanssa.

Eilen saatiin uutinen Ypäjältä suomenhevosten kuningaspäiviltä. Jokisen Annen Linkker oli kärjen tuntumassa kouluratsuejn kisassa ensimmäisen päivän jälkeen. Satulassa Heidi Svanborg -Lodman, jonka kokemus ja karisma sopivat hyvin yhteen  liinaharjaisen hienon oriin liikkeeseen ja luonteeseen.1888939.jpg

Tämän päivän uutinen oli Suomenmestaruus! Oli ihan pakko lähteä onnittelemaan Heidiä ja Annea heidän palattuaan kisamatkalta Ypäjältä. Tallimestari Juttu ihailee rusetteja ja Heidin Maxia, sakemanni Mocka on siirtynyt antaen tilaa pikkumiehelle.Hevos-suomenmestari on palannut jo arkeen, napsii lempeässä illassa tallitarhassaan kuivia heiniä. Onhan meillä aurinkoisia kuvia kesäisiltä visiiteiltä, ei mestaria nyt salamavalolla tarhassa häiritä. Kylliksi on  kuvattu jo seremonioissaYpäjällä ja Linkker on kuulemma nauttinut huomion keskipisteenä olemisesta ihan niinkuin kotonakin.1888950.jpg

Toinen  päivän  hyvä uutinen tulee Porvoosta, jossa Vilho on käynyt Lilin kanssa handlerikehässä, kun innostui Espoossa puuhasta tosissaan. Harjoitus tekee mestarin ja tässä on tyyliä muillekin malliksi.1888977.jpg Tässä parissa on luonnollista yhteenkuuluvuutta, jota ei tempuilla saada aikaan. Tyylinäyte liikkeessä.1889018.jpgKoirapaljoudessa Vilhon Lili oli ainoa rotunsa edustaja, taitaa osua jööttipeeärrän hoito  yhä enemmän tällekin kaksikolle.

Molempien kantti kyllä kestää, kesti jo silloin kun viittomakieliset uutiset Messukeskuksen suuressa showssa tekivät uutista kuulokoirista ja tämän koirakon pioneeriasemasta. Lapselle koulutetaan koira pennusta pitäen. Kiva huomata, että kaverukset heittävät viihteelle välillä, työtään koira tekee kotioloissa. Vaihtelun vuoksi  voi käydä kääntymässä kierroksen pari mätsäreissä. Odottelussa vaaditaan kärsivällisyyden taitoa.1889113.jpgJa näillä kahdella sitä on luonnostaan ja koulittuna. Pieni poika ja pieni koira voivat tehdä suuremman vaikutuksen kuin iso ihminen ja iso koira, jos kontakti on vahva ja lämmin.