Oi kuinka kiva ja aurinkoinen lauantai saatiinkin. Ei lähdettykään  Onnin ja Titan kanssa Itä-Keskukseen päivän juhlintaan, vaan pidettiin hauskaa kotona. Lilikin tuli mamma-kylään ja maailmalla oleville siskoille ja veljille lähetettiin perhekuva. Amerikkaan Maijalle ja Ullalle ja Pip-herralle, Turkuun Peukulle, Valkeakoskelle Pepille, Inkooseen Rolle-Isille ja Jipille , Veikkolaan Titalle. Tietysti myös Hollantiin Bamske-mummulle ja Saksaan Ole-Isille. Merliinin Onni-Isille menee terkkuja joka päivä, kun on nimikaimoja kivoja monta.1960325.jpgVasemmalta Olledolledoff, Tulatullallaa, Bentententen,Mamma-Jännä, Taikurimerlin ja Onnimannimax. Kuvaaja sanoi miau, ei mitään nameja, mutta Lili tahtois vilkuttaa yhdellä tassulla ja Lulu kahdella. Niistä saisi jo palkkaakin, kieli pitkällä kun siitä vihjaisee... Pakkasesta otettiin mahapullia sulamaan ja toivottiin, että kaikki tutut jööttiperheet saivat yhtä kivan päivän. Kävelylle mentiin kesänaapuri  Jannen kanssa  poikajoukkue erikseen ja tyttöjoukkue erikseen. 

Otettiin Hollannin mummulle erikseen kuva kolmosista ja äidistä, tottakai se lähetetään myös Osnabrückiin isille 1960455.jpgJännä  on täydellinen äiti, joka rakastaa kaikkia lapsiaan yhtä paljon. Ja kaikki ovat tervetulleita mammankainaloon, merentakaiset saadaan kyläilylle vähän väliä meiliteitse. Vaikka piha oli öisen sateen jäljiltä vielä märkä, puiden alla ja hiekkalaatikolla oli hyvä äidin patsastella jälkikasvun puuhatessa omissa jutuissaan.1960505.jpgJa Yrjönkadulla Helsingissä patsastelee kaksikin koiraa, vähän kookkaampia mutta yhtä komeita. Taiteilijaystävä New Yorkista oli ilahtunut, kun entiseen kotikaupunkiin tulee vähän vaihtelua joka kerran kun keskustassa kuljeskelee. Rea Nurmi  maalaa itse laajoja maisemia sairaaloiden ja laitosten valkoisille seinille. 1960528.jpg Korvakoru tällä koiralla on aika muhkea ja meneehän se taiteessa, mutta on joku jo nähnyt jonkun erikoisuudentavoittelijan ripustaneen lävistyksen koiransa korvaan. Se on mautonta ja tarpeetonta, eikö vaan. Ihminen saa kokeilla komistaa itseänsä ripustelemalla omaan nahkaansa vaikka ladonavaimia, mutta ei eläimen tarvitse olla ihmisen mielitekojen koe-eläin. Kansainvälisenä eläinten päivänä kai tärkeintä on muistaa, että eläin kelpaa luojanluomana.  

1960598.jpg Juhlan kunniaksi kuva onnellisesta pojasta, Jipi kauan sitten. Lämmintä maitoa vatsa pullollaan ja vielä maiskutus kielellä.

Ja Iltalehdeltä vielä hienot terkut: Jännän kaikkien lasten sukulaistyttö Elli esittelee ohjaajansa ja omistajansa Jannan  kanssa jälleen taitojaan pelastuskoirana sarjassa Arjen Sankari. Emäntä tässä on jutun aihe, mutta koirakkona he sankarihommansa hoitavat. Elli on oikealta nimeltään Quattros Desert Rose, isä on Cowboyn ja Millin poika Openbays Elmo ja äiti on Karjakon Kardemumma. Elli on nuoruudessaan käynyt muutaman näyttelyn ja kisannut agilityä kakkosluokassa ja sitten on oikea työura löytynyt Tuire Kaimion kursseilta. Skannattiin ja lähetettiin Krösaskogenin väelle kuva, muistoksi vaan, sillä Cowboyn sisko Ditte oli kai Ruotsin eka räddningshund...1962541.jpgMaailman eläinten päivänä on niin tärkeätä muistuttaa myös siitä, miten paljon eläimistä on ihmiselle elämän sujuvuuden hoidossa hyötyä. Koirilla ihan mittaamattoman suuri rooli. Kiitos Ellille kaikkien jööttien puolesta ja sukulaisilta ihailevat terveiset.