Tadaa! Mammalla on ja Merliinillä on ja aateltiin, että jos Lulu saa sen, meillä on niitä kolme. Mutta ne olivat juuri viime vuonna jakaneet viimeisen kerran  tätä tinanväristä laattaa.Lulu ei sitä saanutkaan.2159367.jpgMutta kolme niitä nyt on tuossa pöydällä kännykoru Pikku Myyn ja Ivyn antaman jööttilätkän kanssa. Tuskin ehdittiin hiukan murehtia, että lopettivat noin kivan perinteen, kun jo tuuli kääntyi. Onneksi tunnetaan eliittikasvattajia muista roduista ja saimme joulukorttina Curiosityn runsaista varastoista Lulullekin oman juniorivoittajalaatan. Vihdissä asuu paljon koira- ja hevosväkeä molempien porukoiden huipulta ja yhteistyö sujuu. Vihdistä lopetettiin koiraverokin varhemmin kuin naapurikunnista, kun aktiiviset harrastajat osasivat perustella mm hakukoiriensa hyödyn yhteisölle.

Hauska uutinen kuultiin, kun paikallislehti soitti ja kertoi Jännän ja Lulun  voittaneen yleisöäänestyksen Tähtitassut- valokuvakilpailussa. Kymmenen kuvaa oli kerännyt yhteensä  vähän yli kaksisataa ääntä, äiti ja tytär saivat niistä yli viisikymmentä. Täällä jo varmasti tiedetään mikä on jöötti.2159484.jpg

Kun mentiin haastatteluun Nummelan Mustiin ja Mirriin, äiti jäikin kotiin ja antoi tilaisuuden pieneen kauppareissuun Pepille, joka oli vielä rokotuksen jälkeen täällä. Heti saatiin leikkiä vanhuskoiria, kun tavattiin oikea koiraihminen kaupassa. 2159420.jpgOli kyllä vähän pakko shoppaillakin, kun sentään on joulu tulossa ja Peppiä ei enää ennen lahjailtaa tavata. Iloinen koiralelu sai kyytiä ja kuritusta heti kotona.2159426.jpgKyllä Peppi ansaitsee kunnon joululahjan. Hän on sentään voittanut Lulun kerran Tallinnassa eikä tuomari ollut kuka tahansa vaan hyvin tiukka täti Maret Kärdi, hevoskasvattaja. Peppi ei ole paljon näyttelyissä käynyt, mutta kun hän asuu Valkeakoskella, ainakin Tampereelle hän lähtee veteraanimammansa kanssa. Molempiin tyttöihinsä hyvin tyytyväinen  on mamma Jännä. Tutkimme tyttöjen silmät ja toivomme kirkkaita tuloksia, jotta mammasta2159442.jpgtulisi aikanaan Suomessakin isoäiti. Amerikan Maijan lapsenlapset on liian kaukana lellittäviksi. Lulu aloitti toisen juoksunsa jo tällä viikolla, joten mamman kerran vuodessa sykli ei olekaan hänelle ominainen. Taitaa olla äitiainesta tässä pulloposkessa.

2159447.jpgLulun kummitäti Maikku lähetti meille itsevalaisevan pikkupaimenen, tallikoiransa Elsan mallin mukaan tehdyn heijastimen. Kun Elsalla ei ole pentuja ollut, hänet on nyt monistettu kimaltelemaan vaikka joulukuusessa. Meidän ikkunasta katsovat ulos ala-koulun myyjäisten enkeli ja tonttu, sisäpuolella kiikkuu säkenöivä jöötti.2159449.jpgUlkoapäin kun katsoo sisälle toisesta ikkunasta, saa nähdäkseen kauraakasvavan hevosen, alkuviikingin, interferoniakvaarion ja Lulun pokaaleista ne jotka on säästetty. Voittaja- nimikyltillä varustetun sai Titta, joka edusti mainiota rotuaan mainiosti Millan maineikkaiden Ikämiesten kanssa. Toisen samalla kyltillä saa Lili, jonka TV-pätkä kuulokoirana pyöri hyötykoiraosastolla kaksi päivää. Lululle riittää tämä mainio historiaan siirtynyt JV-laatta.2159467.jpgJoulu taitaa kolkuttaa jo ihan ovella, tänään oli kyläkoulumme kuusijuhla. Lapset laulattivat vieraitaan Enkeli taivaan, Kello löi jo viisi, Katsos näinäin tonttu-ukko.... ja tottakai paikalla olivat paimenet ja enkelit. Hyvää ohjelmaa ja iloista meininkiä jumppasalin täydeltä oli kyläläisille tarjolla. Ja huippuyllätys se, että yhdeltä kännykkäkameralta näytettiin kuvaa Lulusta kehässä viime sunnuntaina. Maailma on niin pieni. Nyt mennään nukkumaan ,sillä huomenna odotamme VIP-Tuomasta Tampereen suunnasta. Onni ja Tiuku ja äiti ja isoäiti ovat matkatovereina. Kummitäti Maikku ei saanut tallille hoitajaa, hän ei päässyt, sniff.

lisättävä 20.12iltamyöhäsellä:

Se oli päivän ainoa harmi, sillä olisi ollut kummitädillä taas syytä olla polleena. VIP-vieras Tampereelta ja lellikkityttö täältä Vihdistä antoivat aihetta ihasteluun ja hämmästelyyn. Todella karismaattiset on Maikulla kummikit.2161830.jpgTumppi taputtaa työlleen saatuaan ison jumppapallon itse paimennettua eestaas ja yltympäri ja viimein petille.Titan perheen Tuuli on hurmausten kohteena ihan kympillä, pienellämiehellä on maailman hienoin flirtin taito.Se ei  himmene edes  2161846.jpgjuonikkaasta pikkupaholaispiposta, joka ostettiin Maijan kanssa Tallinasta Viivin ja Jullen Rigan matkalla.--

Lisää päivän hulinasta on Inkan ONNINMAA- blogissa. Meillä päivitellään vasta sitten kun on saatu yksi tärkeä numeroasia kuntoon. Meilaillaan tiiviisti Englannin kennelliiton kanssa, että Lulu saa Authority To Compete- numeronsa. Sitten voimme ilmoittautua online nopsasti ja ajoissa Cruft´´siin. Jännittävää ryhtyä tätä matkaa taas suunnittelemaan. Onneksi varattiin jo kesällä Merlinin uuden kutsun saatuamme Hiltonista Junior Suite, 3 aikuista ja yksi lapsi ja 2 pets. JV:n ansaitessaan Lulu  varmisti ainoastaan sen että Kaksi Koiraa esiintyy eikä vaan matkaile.