JOS nyt vuodatuksen kojelaudat ja muut vinkit toimivat, on laitettava pari uutista myöhäiltana tänne. Totuus on se, että halu bloggailla väheni kyllä kun tämä kirjailu rupesi kenkkuilemaan. Kukaties ylläpito saa viestejä ja vanhasta helposta kuvasiirtämisestä otetaan mallia tähän uuteenkin.

Muutaman päivän uutisissa lisää lunta, ihanaa puhdasta pehmeetä - otettiin kiitollisina vastaan. Muuta hauskaa mummojöötti Nasu-Orvokki, Huimasti kehittyvä Hilma, Suomenhevonen Vihdin teatterissa, vaikka mitä.LUMI ensin:Mamma, Lulu ja Julle tiirailevat lintujen kiirettä talimakkaran kimpussa, mutta Merliini on huolestunut, miten setä Romi jäi porukasta, onko lunta liikaa? Ei olllenkaan, kyllä se seniori sieltä taivaltaa,askel on keventynyt jo kolmessa viikossa. Oli vaan avattu portti toiseen tarhaan ja hesalainen ei heti huomannut mistä ne muut oli menneet. Merliini menee takaisin Romin jälkiä ja taitaa Jullekin olla lähdössä. Ne merkkauspaikat nähkääs...

Hauska uutinen saatiin, kun Nasu-orvokin emäntä Jenni-Juulia parkaisi meilillä, että tuttu ja jo lupautunut koiranhoitaja ei vastaa puhelimeen ja perhe on lähdössä lomalle. Otettaisiin Nasu meille, mutta hänen 14-vuotinen korkeutensa on niin yksityiskoira, ettei viitsitä enää sopeuttaa, saattaa yltyä äreilemään. Soitetaan Geren ja Tumpin emännälle Helenalle, joka omia koiriaan ikävöiden  meinasi jo napata Romin meiltä. Hän ilahtui oikein Viikon Koiran viisiitistä ja Nasu tuli monin terveydentilaohjein Nummelaan omalle lomalle.Hoitoemäntä oli lapioinut vanhalle daamille kahdeksikon polut pihatarhaan. Jotain Maminoloista Nasussa on, isoäiti oli Amaryllis,  Vikingintytär niinkuin Lilli. Ja jotain sukua Merliinille tulee äidin kautta, jonka isä oli Kenelm James.

Sukuahan nämä kaikki ovat jotain kautta, jotkut piirteet periytyvät monenkin sukupolven päähän. Tärkeänä punaisena lankana omissa pojissa kiertää Cowboyn ja Bonzon hieno luonne, Bonzon poika Romi ja pojanpoika Merliini vartioivat työpöytäni alla että ajatukset luistaa. 

Pojat ovat sopuisaa sukua, nuorimmainen kuoma vaan ei mahdu pöydän alle, pitää mamman kanssa tyynyllä huilia.Ja Lulu, perheen pikkuvanha huilii kyllä yksikseenkin, jos sikseen tulee, vaikkapa ottaen aurinkoa vatsalleen. Sama aurinkomatto on Hilmalla.Lauantaina Lauantaina olikin Hilman viides leikkikoulutunti, jolloin otettiin taas reippaasti askeleita eteenpäin. Hilma harjoitteli kaulapantaa ja sai juosta uudessa lumessa kummitädin kanssa ja lähti sitten Lulun lempikauppaan Nummelan Mustiin ja Mirriin shoppailemaan. Omassa blogissa Hilmalla on kivoja kuvia, tässä vain seuraavan  valjasmallin ja koon  pruuvaamista ja takkimallikoiran kanssa poseeraamista. Kyllä Hilma oikea nykytyttö on, shoppailu sujui kuin ammattilaiselta. Onnistuneen koulupäivän päätteeksi Hienon oli kiva käydä kaupassa kehuttavana. Ihmiset juhlistivat oppilaansa menestystä Il Punton kaffeilla ja Hilma nukkui laatikossa, jossa oli ympyriäinen aukko....mitäköhän varten. Se selviää Hilman omasta blogista parhaiten.

Tämä emäntä meni vielä Suomenhevosen ensi-iltaan Vihdin teatteriin ja nauroi Linkkerin emännän kanssa eturivissä usein ja paljon.

Ja päivän kruunasi urheilu-uutinen kotiin palatessa, suomalaisten kulta ja pronssi naisten taidelajissa jäällä! Kyllä tämän lajin faneja hemmoteltiin ja peloteltiinkin, kun Kiira kaatui vapaapohjelman alussa. Sitkeä ja rohkea tyttö kumminkin nousi jaloilleen ja teki jalon työn, hyvän radan epäonnen unohtaen. Onpa roolimallia pikkulikoille!