Nolostunut Tämä päivitys on tullut yhä kummallisemmaksi, kun kuvia siirtää , aina lukee " sivulla on virhe" mutta häikkää tuntuu olevan muillakin. Yritän nyt kumminkin pikkuisen siirrellä lumikuvia ja matkatovereita ennenkuin kokouspäivän ilta sammuttaa ihmisen. Junakaverit Sessa, Hermes, Jesse, Halla,  Micki, Aarre, Trine,Roki ja Jami oli koiria ja suloinen Elmiina oli pikkuinen tomera tyttö. Täytyy yrittää huomenna saattaa heidät julki.

Kajaanin kyläpaikkamme Rossien talolle oli rakennettu lumilinnaa suojaksi Oulunjärven puhureilta. Aika historiallinen maisema ja tämän kuvan blogitutuille systeemi sallii näyttää. Tänään systeemi sallii kuvien siirron, ja päästään koiria esittelemään. Menomatkan junatuttuja oli monta ja kaikki kivoja. Ensin estraditaiteilija Sessa, joka silloin tällöin arvaamattomista syistä viritti laulun.Lentokorvainen Hermes sai herätä ekana lähinaapurin aarioihin, mutta ei ollut moksiskaan.Mitteli Trine on vanha rouva joka piti perheen kolme nuorempaa boksissa ja hoiti seurustelun viisaana ja viehkona.Suloinen  ja tomera vaunuemäntä Elmiina tuli isin kanssa tapaamaan koiria,perheen Himalajankissa Nalle nukkui boksissaan koirista välittämättä . Lululle tuli taas naapuri-Hilja mieleen, mutta käytti hän tilaisuutta hyväkseen Elmiinan tapaamisen siivellä moikata myös beagle Jessen, joka oli menossa Haukivuorelle jänisjahtiin. Vaunussa  oli vanhanajan koiraväkeä, juteltiin koirista, kehuttiin koiria, annettiin kaverien tutustua ja kun Hallalla oli juoksuhousut, vaihdettiin paikkoja niin, että poikia eivät tuoksut häirineet ihan vieressä. Valkoinen paimenkoira on aikamoinen komistus.Venäjäntoyterrierin ja chihun sekoitus Micki kunnioitti vaaleata kaunotarta ihan liikaa ja istui visusti emännän kainalossa. Oikeasta kennelistä  700 eurolla ostettu koristeellinen poika rentoutui sosiaalisemmaksi kun Halla poistui pöksyineen omalla pysäkillään.Lgotto Lagotto Aarre tähtäsi näyttelyyn samoin kuin mittelit ja Lulu. Veijarin showpäivä oli vasta sunnuntaina, joten turkinhoito oli ohjelmassa lauantaina. Pään alueella ei saa olla liian kiharaa, muualla kyllä.Tampereelta oli toisella junalla tullut Parson JR Roki, iloinen veikkonen hänkin. Perheen äiti oli menossa taidekurssille ja Roki sukulaisperheeseen leikkimään. Tyttärellä oli iloiset odotukset maalaismaiseman ja lumileikkien viikonlopulle.Siinä olivat menomatkan junatutut ja tulomatkalla oltiinkin hyvin paljon pienemmällä porukalla sunnuntaisuomea eteläänpäin köröttelemässä. Spanieli Jami jäi pois jo Kuopiossa, joten unkarinviszla Sussu ja jöötti Lulu saivat koko vaunun yksityiskäyttöön ja käyttivät loppumatkan nukkumiseen. Sussu on oikea lintukoira Ja käy metsällä isännän kanssa. Näyttelyreissulla osataan sitten antaa  mukavuuudenhalulle osansa. 

Junailut sujuivat todella mukavasti sinne  ja tänne, lumi teki suuren vaikutuksen maisemissakin. Majapaikka oli vertaansa vailla ja palvelukotivisiitti täynnä hyväämieltä.

Lulu oli toivottu vieras Rossien keittiössä, isäntäväelle tuli vähän Mandi-labua ikävä. Yhteinen matka peruuntui, mutta ehkä ensi vuonna täsmätään aikataulut ja Mandikin ilmoittautuu ajoissa. Ihan yhtä hyvällä halulla Lulu osallistui ruokailun valmisteluun kuin labradorit. Mutta Oulunjärveltä tulleen jäniksen jälki ei sytyttänyt mitään vaistoa. hiljaisuuden kuunteleminen tuotti tuloksen, lahden takana haukkui koira.

Kajaaninmatka oli kuin viikon loma lumeen!  Sekä koira että emäntä nauttivat puhtaudesta, hiljaisuudesta, vieraanvaraisuudesta ja näyttelyssä oli rotuporukassa  poikkeuksellisen lämmin tunnelma. Tuomari oli taitava ja tietää, mistä napista jöötille sytytetään valot.J Ja mikä parasta, Lulusta ei ole tulossa amatasoonia, Paula Heikkinen-Lehkonen sai mitaksi  32 cm, ja sen  sai myös Pekka Teini Salossa  yli kolme kuukautta sitten.