Mamma valmistautuu ensimmäiseen veteraaniluokkaan niin timmissä kunnossa, ettei juuri jätä väliin kukkulankiipeilyä lasten kanssa. Se tapahtuu sitten Tampereella kun jälkeläisten toinen  historiallinen Cruftsin matka on onnellisesti takanapäin ja isomman porukan Rigan matka edessä kesäjuhlineen.

Lulu ja Merliini pakkailee kapsäkkiä lähteäkseen maailman vihreille veroille showaamaan ja sitten on tärkeätä vielä tämä TIETEEN teko.  Ollaan sitä nyt niin arvokkaita , että juuri tuli meili, jossa pyydettiin lisää VERTA 2x5ml Lohen tutkimukseen. Tottakai me annetaan vaikka enemmänkin, jos suhrugeenin paikantamiseen siitä on apua. Jännemmäksi jutun tekee se, että Jännän lapset ovat kaikki erittäin paljon sukua toisilleen. Isoisä on sama Bonzo, jolla oli kirkkaat silmät 8-vuotiaana. Kaikki isoäidit ovat vielä myös elossa, joten täsmätutkimusta voi tehdä näinkin pienestä porukasta kun kurkistaa famujen silmiin.

Kun silmiä on enemmän ryhdytty tarkastelemaan, suhrujahan löytyy ja liikkuu ihan kaikissa linjoissa niinkuin maalaisjärjellä voitiin ennustaa. Ruotsissakin on havahduttu ja ehkä hullaannuttu asian monimutkaisuuteen eivätkä kaikki sikäläiset suhrumaakarit ole Suomesta tuotuja. Meillä taas voidaan realistisesti sanoa, että koko populaatio Suomen jööttejä on lähtöisin rodun kotimaasta, eihän muita oikeita jööttejä maailmassa ole.

Kaunis äiti tässä loikoilee ja silmät sillä on samanlaiset kuin muillakin kun  kuvataan salamavalolla. Eikä kenelläkään toisella saman rodun koiralla ole yhtään suurempia elinikäisiä takuita omasta tai jälkeläistensä terveydestä kuin tällä rouvalla. Tärkeintä on olla  tervepäinen  ja iloinen ja sosiaalinen koira, jolla ei ole semmoista vaivaa, josta koituisi kipuja tai elämän lyheneminen. Toivomme että toiset 8 vuotta saamme vielä yhdessä taivaltaa, ei tarvitse ihan anoppi Mamin 17 vuotta tavoitella.

Tänään oli oikeastaan kiva UUTISPÄIVÄ länsigöötanmaan pystykorville, sillä heidän kotimaakuntansa herttuatar meni kíhloihin kuntosaliyrittäjä-poikaystävän kanssa, josta ensi kesänä tulee LGMaanherttua. Heille voi lähettää jöötti-onnitteluja hääpäivänä. Ja herttuatar pysyy myös LGMaan herttuattarena siihen päivään kunnes  muuttuu Ruotsin kuningattareksi. Onnittelukortiksi sopii tämän rodun kuningas tässä maassa monta vuotta sitten. Hänen länsigöötanmaalainen korkeutensa Västgötagårgens Viking:  Onnea Viktorialle kihloista!! Kuva otettu Laakson ratsastussadionilla, Vikingin kotikentällä . Kiitos Oikulle ihmisjalkojen häivyttämisestä hiekkaan.  Huvittava

muisto Viktorian vanhempien häistä tuli mieleen. Kuninkaallisella mäellä oli kivoja opiskelija-asuntoja ja siellä kyläilin siskonlasten kanssa kesäkuun 1976 Ruotsinreissulla. Ihan vieressä purettiin hääkirkosta kameroita ja koristeluita, kun menimme sitä seuraavana päivänä katsomaan.  Järvisen Päivi toi Lohjalle saakka kotiin tuliaisiksi hääkukkia, joita telkkarin pojat hänelle tuuppasivat syliin. Täytyykin kysyä painuiko silloin  pikkulikan  mieleen  koko jutusta mitään, jonka vieläkin muistaa.

Pikkulikoista puheenollen, tässä vastaan Tuijan kuvahaasteeseen. Sain tämän muistokortin vanhimmalta isolta siskolta, joka oli sinä kesänä Hesassa töissä. Minulle 11-vuotiaalle se oli aarre, joka ei missään muutossakaan elämän varrella ole kadonnut, kun pidin sitä aina säästössä harvojen valokuvien kanssa. Kun aikanaan kiinnittelin vanhat luokkakuvat albumeihin, sinne se liimautui. Ei se ole valokuva mutta se asuu nyt valokuvien kanssa. On kivaa olla niin vanha ihminen, että aarteet on toisenlaisia kuin tämänpäivän tilpehöörit. Muistot mahtuu pienimpään tilaan.

-

ps. 25.2.

Houkutus oli liian suuri, pitihän  lähettää virtuaalinen lapsionnentoivotus tuolle herttuaparille, kun mm-mitalikaffeilla siskojen luona näin iltapvlehdet:Varsinkin Olledolledoff nauttii peukkurahnutuksesta ja Lulu istuutuu kyllä kihlasormuksille ihan pokkana. Jännä tuumaa Lycka till, hänhän on originaalivästgötamamma.