Hymy Iloisin  viikon tapahtumista oli tietysti hänen korkeutensa Punnin 15-vuotisjuhla perheen ja ystävien ja parin koirakaverin läsnäollessa. En millään voi olla vertaamatta Punnia(Antimos Utu-tyttö) Mamiin samanikäisenä. Sama iloinen puuhakas kellanharmaa kypsäniän narttu, jonka nenä meni heti kassiin hakemaan evästä, kun kykistyin lattialle häntä onnittelemaan. Onnittelurusetti umanomilta ei silti tuntunut kalpealta tuliaiselta, sillä omat ruusukkeet kunnianpäiviltä olivat kiinni omassa taulussa ja pokaalit arvopaikalla. Erkkarin Rop-Vet 10-vuotiaana komein niistä.Punni on jöötti parhaimmillaan, nälkäinen niin ruoan kuin ihmisten suhteen. Pentueesta  on vielä muitakin elossa, tervaskantosarjaa siis. Punnin charmia olisi kiva nähdä vielä näyttelykehässäkin, jotkut tuomarit ovat haltioissaan nähdessään hyvinpidettyjä hyväkuntoisia vanhuksia, jotka piipahtavat tuomaan oikeata elämäniloa ja arvokkuutta nuorisolle malliksi. Vyötärö on hallinnassa, kuten kuvasta näkyy. Lisää vieraita tulossa , joko tulisi koiriakin, sitä nuorisoa.juhliin.

Toinen  viikon juhlija oli Lili, joka sai viikonloppulomasen ja lähti ihan yksin edustamaan perhettä suureen yleisötapahtumaan Nummelan lentokentälle Yhteisvastuukeräyksen nimissä. Naapurin tytöt Nea ja Mila ja äiti Terhi odottelevat lättyjonossa ja Lili saa ihailla kaikkea hulinaa ja vilinää. Ilman muuta oli selvää, että sh Wertin perhe meni kärryajelulle ja Lili jätti sen väliin kun sai nauttia lasten haleista ja paijauksista mielinmäärin. Oli paljon pulkkia ja lastenvaunuja ja lapsia tietysti vielä paljon enemmän. Hauskaa että oli myös muutamia koiria, mutta sumuisessa kelissä ei  kuvia paljon otettu. Oli tyttökoira, jolla oli hauska maastopuku, oli iso musta joka tykkäsi kovasti pussata Liliä ja oli oikein vanhanajan schäferin näköinen komea tumma hahmo, joka ei tullut lähelle. Siellä oli myös koiravaljakkoajoa. mutta ei menty kyytiin. Pieni jackrussellipoika oli ketteräpakkaus, ihme että kuva onnistui.Tässä ollaan vasta aloittamassa leikkiä, kohta menevät molemmat rinta maahan ja kutsuvat toisiaan kisaan.

Kotikoirien omat lapsiystävät Hilja ja Toivo ovat käyneet päiväulkoilunsa välipalaksi  pikkuisen talutusharjoituksissa Lulun ja Jännän kanssa, kaikki olivat tyytyväisiä tuokioon.Viaton Kyllä me osataan kaikki ja kun ilmat on sopivat joku päivä, mennään tielle treenaamaan. Nyt toivotaan yhdessä, että talvi jatkuu ja lumi pysyy ja tulee leutoja hauskoja lumiukkokelejä. Onneksi pihatarhassa on koirilla oma pieni leikkimäki, jonka päälle voi kiivetä katsomaan tiellepäin. Siinä saa kivasti jumppaa  ja kukkulankuninkaita sopii huipulle kerrallaan enemmän kuin yksi.Taitaa vähitellen mors lilla ollekin miehistyä, ainakin kuvassa jo näyttää aikapojalta. Pojille tuli pieni ero laumasta, kun Peppi-neiti tuli viikon lomalle juoksua kehräillen. Setä-Romia se hauskuttaa kun on tyttöjä paljon ympärillä eikä se haitaa vaikka on veljen vaimo ja veljen tyttäriä, hän on porukan ainoa mies. Tässä iltapuhteella leikin päälle huilitaan. Tyttöjä on kuvassa maanantai-iltana  Titta ja Lulu ja Peppi, kun ollaan lähdössä Mevetiin silmätarkastuksille.  Muistellaan mieluusti miten isoisänäiti Mami oli kirkassilmä 10-vuotiaana, isoisänisä Cowboy kirkassilmä 9-vuotiaana ja isoisä Bonzo kirkassilmä 8-vuotiaana. Heidät tarkastettiin vuonna 2000, kun jööttien silmiä alettiin peilata.

Aikaa on kulunut ja silmien pilkuista ja suhruista kehitetty melkoinen hässäkkä. Tosiasia on, ettei kukaan voi vannoa kenen pennuista mitäkin  löytyy .  Rotu on niin kapea, että sen geenipohja on ahdas.  Täydellisyydestä poikkeamia voi olla muuallakin kuin silmissä. Koiralla voi olla kirkkaat silmät ja priimalonkat, mutta ei onnistu hyvien pentujen  teko. Pitää olla narttu, joka tulee säännöllisesti kiimaan,  suostuu astutukseen, synnyttää ja hoitaa pentueensa hyvin. Uros voi olla miten kelpo tahansa silmistä ja lonkista ja kyynärpäistä, mutta jos vietti suvunjatkamiseen puuttuu, ei niitä geenejä ole syytä eteenpäin pakolla siirtää. Tärkeintä on omistajan kannalta hyväluonteinen koira, jolla ei ole semmoisia vikoja, jotka tuottavat kipua ja lyhentävät elämää. Täydellistä jööttiä ei ole olemassa niinkuin ei ihmistäkään.

Päivän odotettu uutinen on: Jännän ja Rollen tyttärillä oli kaikilla kirkkaat silmät, onnea geeneille retkillään. Tytöillä on siis puhtaat paperit, joita kaikki haluavat. Mamman tiedoissa on kennelliiton koiranetissä Muu verkkokalvomuutos. Isi-Rollella on kirkkaat silmät 6-vuotiaana tarkastettuna.

Silmät on sielun peili ja niillä näkee, mutta joku pilkku retinan pohjalla ei saa kaataa hyvän koiran mahdollisuuksia jatkaa sukuaan. Tärkeämpää olisi varmaan karsia arat ja häijyt, kun sosiaalisia ja reiluja koiria rodussa kumminkin on  enemmistö.