Kieli ulkona Nyt rauhoitutaan, vähän liikaa aktiviteettia oli tälle edelliselle viikolle. Mutta kunnialla selvittiin ja tulevan viikon allakka on väljempi. Jullen suloinen morsmaikku haettiin kotiinsa Handskesiin ja ihmeteltiin miten sopiva pari tämä olikin, kaikin puolin tasapainoinen ja toivottavasti tuloksekas liitto. Ei se aina niin ole että kauniit on onnellisia, mutta aina se on niin että onnelliset on kauniita. Jopa nuorenparin lähisuku fiilisteli kauniina kun mökissä perhettä perustettiin.  Lili oli viikko sitten lomalla, kun omaperhe kaatoi puita mökillä. Tässä siis tulevia toivoen kaksi tätiä, setä ja Fammu.1243147968_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Punaisen häämökin pyykki kuivui kivasti ja lähespunainen mattokin sai pikapesun. Helatorstaina Luoteis-Uudenmaan käyttökoirien mätsärissä oli paljon kauniita koiria, omassa kehässäni pienet aikuiset. Otin hatun, koska siihenkin on hyvä totuttaa, kun treenataan pöytää. Jos hattu oudoksuttaa, menen hetkeksi kyykkyyn pöydän viereen ja se on hyväksytty juttu. Ystävät yhdessä- pokaalin saaja, mätsärin  vanhin, kettuterrí Patu, 12v oli ehtinyt hattuja näkemään. Omistaja Mirka Virmunen sai olla iloinen, että otti kolmen muun koiran lisäksi vetreän veteraanin mukaan. 1243148398_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Namit maljasta ja sitten BIS-kehään. Oli huippupäivä, sillä Patu oli myös Best inShow. HongKongin puutarhamyymälä oli auki ja kesämieli viileässä lämmitti.

Sitten ihminen kotiin ja huilimaan, sillä seuraavana aamuna kello soi puolviis ja taksi tuli puolkuus. Lulu sai lähteä mukaan maikkarin aamuvieraaksi ja jatkaa perheen jööttipeeärrän hoitotehtävää. Vikingistä ja Lillistä alkaen on teeveessä jööttituttuja oltu ja lisää teeveestä tuttuja syntynyt. Ilmankos Lulun luonteella eka tv-keikka sujui myös ilman kommelluksia. Kiitokset koirien vanhustyöstä saatiin professori Sirkka-Liisa Kivelältä ja ne otettiin iloisina vastaan, kun uutisten aikana tavattiin kahvilla. Ja oma vieraamme tyyliguru Leena Sarvi toi Voittaja-näyttelyiden juontajatähtenä glamouria maalaisten arkeen.

Sitten kiireellä Oinasjoen koululle, jossa Lilillä ja Vilholla oli pieni opetustuokio. Koulun majaviikon huipennukseen saatiin lisäohjelmaa, kun Vilho opetti eläimet viittomilla ja Ystävät yhdessä- pokaalit jätettiin majakisan voittajille. Kuvia saadaan, kun lehtijuttu julkaistaan. Lulu istuskeli ystävänsä Sailan kanssa yleisönä, nyt töissä oli Lili. Sitten vietiin Lulu kotiin ja napattiin Jännä-mamma seuraavaan kouluvisiittiin. Mentiin Jokikunnan koululle eikä koskaan niin kiire ole, etteikö pysähdyttäisi, kun kävelytiellä viilettää jöötti. Velmu- poika on viisi vuotta kertoo taluttaja, mutta ei tiedä kennelnimeä, kun on hoitokoira kyseessä. Otetaan kuva ja kysellään oisko Maiskista, kun kotiin päästään. Ihan tuntuu tutulta.1243151530_img-d41d8cd98f00b204e9800998eTyttöjen päät näkyy autonikkunasta, pakko sanoa HAUta niille, tuumii töpäkkä poika, jonka äitiViiviä Julle nuorukaisena vei Tallinnaan rusettia hakemaan ja oli mukana myös Rigassa kun lisää rusetteja tarvittiin. Illalla selvisi että kyseessä on Maiskis Welmur, 6v. Hauskajuttu, nähdään tänään vielä tämän pojan serkku, kun kouluvisiitti on ohi.

1243152650_img-d41d8cd98f00b204e9800998eNiin kiva ala-aste, että pojatkin haluavat osallistua Jännän kanssa handler-harjoituksiin. Ja kun niitä on puuhattu , alkaa Vilhon ja Lilin tuokio. Oppilaat ovat hyviä arvaamaan, kun Vilho näyttää viittoman ja yleisö saa vastata mikä eläin on kyseessä. Sitten he pyytävät viittomaan omia ehdotuksiaan, että saadaan kissan ja koiran ja possun lisäksi kirahvit ja norsut sanavarastoon. Tällä koululla on käynyt vieraita kiinaa ja japania myöten, monia kieliä on kuultu ja nyt nähtiin viittomakieli, yksi kieli lisää . Otetaan pihalla vanhanajan koulukuva ja toivotetaan viittomilla hyvä kesälomaa. Lili näyttää miten kuuloavustaja toimii.1243154095_img-d41d8cd98f00b204e9800998eKoululaisilla on luokkahuoneissa maissit ja tomaatit kasvamassa ja ne siirretään omalle kasvimaalle. Mausteita ja yrttejä on jo kylvetty Salaiseen Puutarhaan, semmoisia kyläkouluja Vihdissä on.

Jatketaan päivän visiittejä ja tullaan Jutun ja Mockan tallille, isäntä Juttu on kävelytiellä tavatun Welmun serkku ja poseeraa mieluummin kaukana tyttökoirista, vain Mocka emäntä saa olla lähellä. Jutusta on tullut varsinainen pihapaimen, ei sellaisen tarvitse könöttää kuvassa vieraiden tyttöjen kanssa.1243155211_img-d41d8cd98f00b204e9800998eJuttu sai sievän kaulanauhan, jos oltaisiin tehty perhekuvaa, Jännä ja Lili oli tietysti tallinpihassa hihnoissa. Kun Juttu  sietää parhaiten vain Mockaa,  sininen kravatti poistettiin häiritsemästä työmiehen vapautta eikä mitään "perhekuvaa" turistityttöjen kanssa otettu. Jos tahtoo iloisen Juttu-naaman, ei tuupata tilanteeseen, jossa hän ei tykkää olla. Laitetaan tytöt autoon ja Juttu kerjää rapsutusta ja on  Vilholle mielinkielin.1243236685_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvankaunis liinaharjaori Linkker sai tutkiskella onko yksi monista kevään morsioista valmis astutukseen. Ei ollut vielä perjantaina sopivin päivä.1243155983_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Oli meillä hiukan kiire päivä ja seuraavallekin luvassa jännää ohjelmaa. Sukulaistreffiä ja VIP-vieraita, mutta ne päivitetään sitten kun taas aikaa on. Perhekuva otetaan nyt kun Onnikin on vkl-lomalla ja Jännän kakkospentueen kolmevuotis -synttäri on 25.5. Äidillä on tässä ykkösestä yksi, kakkosen kaikki ja kolmosesta yksi. Hanna ja Vilho jatkavat kuulokoira-peeärrää, kouluilla on innostunutta yleisöä. Lilihän se on moninkertainen  tv-tähti pennusta asti, Lulu kävi vasta ekan kerran .1243156732_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Vasemmalta Hannan peittävä Julle,Lili,Merliini, Mamma,Onni ja Lulu, kyllä tähän mahtuis kaikki lapset. Suomessa on neljä muuta ja USA:n kolme ei voisi tullakaan. Sopu sijaa tekee eikä namia tarvita jos valokuvaaminen on hauskaa muuten.

Taitavalle viittomaopettajalle Vilholle kiitos kivasta päivästä. Harmi kun se idolipaita SignMarkin nimmarilla jäi takin alle, olisi voitu siitäkin jutella koululaisten kanssa... Taisi kumminkin olla jännempää se, kun kokeiltiin näyttää miten Lili toimii kuuloavustajana, vaikkei olla kotona työpaikalla. Kodin ovikello sanoo: kukkuu-kukkuu. Hanna-äidillä on se sama irtomallina mukana. Laitetaan se koulun pihalle ja Lili ilmoittaa äänen Vilholle ja lähtee viemään isäntäänsä koulun ovelle. SE ON OVIkello, kyllähän koira nyt sen tietää ja OVI löytyy.