Yllättynyt UUhjaAAh, tänään puhdistelin Ystävät Yhdessä poppoon  komeita pokaaleja, joista yhden saa Nummelan Mätsärin vanhin koira helatorstaina. Vaikka en tiedä arvostelenko itse veteraaneja, päätimme täällä perheen vanhan rouvan Jännän kanssa, että vien aina mätsäriin vanhimmalle oman pokaalin. Onnitellen omistajaa tietysti.

Ja kun pienellä ihmisporukalla mietimme, pitäisikö vaihteeksi palkita joku oman rodun koiraihminen, tuli aika kiva idea. Tässä Maijapoppasen perheen isännän taideteos, joka oli mukana maaliskuussa Cruft´s -matkalla, mutta en jättänyt sitä Englantiin yhdestä syystä. 1233572316_art 013.jpgSiellä Cruft´sin jööttivoittajalla oli häntä. Nyt meinaa mennä häntämalja nurinkurin, kun Batmanin muistoksi kierrätimme erkkarissa parhaiten menestyneelle hännälliselle matalaa tinamaljaa, päätimme lahjoittaa tämän lasiriipuksen kivan töpön ihmiselle. Ehdotuksia sen saajasta otetaan vastaan mieluummin meilillä kuin kommenttina, aikaa ehdotuksille on erkkariin saakka. Ehkä tehdään  toisen Dan Underdahlin taidemitalin haltijoista pieni raati, joka päättää tämän saajasta. Suosituksia saa lähettää [email protected] . Tämän toisen mitalin ainoat suomalaiset omistajat ovat  lisäkseni Tuija, Maikku ja Inka.1233570894_art 016.jpg Tämä ei ole vakava paikka eikä lainkaan kilpailu, ei sertti eikä sasibbi. Leikitään että mitali on vähän niinkuin ennenvanhaan hymypatsas, reilulle rodun puolestapuhujalle pieni kaunis muisto. Mutta hänellä pitää tietysti olla tai  joskus ollut  vähän tämän näköinen töpöherrakoira.

 

Miettimään siis Mitalille Kotia ihmiset, joku voi tulla iloiseksi töpöstä ikkunassa.

 ~yleisön pyynnöstä ohessa kuva lemmenparista kylätien laidassa kesämökin portilla, jossa enteellisestikö? lukee 65 -- tärppipäiviä ootellessa tuo on hyvä luku.1242742805_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Onnentoivotuksia pennuntekoon on tullut Hollannista ja Saksasta ja Belgiasta ja Englannista ja USA:sta. Ettei nyt vaan tuoteta paineita pikkupojalle, jonka mielestä morsian on ihan omien narttujen näköinen ja yhtä kiltti. Rouvahan on vanha tekijä ja ottaa asian erittäin rennosti ja osaa nauttia yksityisyydestä nuoren sulhon kanssa, tykkää hyvästä ruuasta (toi vuohenlihaa tullessaan) ja hempeistä hetkistä heräävän kevään maisemissa. Satakielikin jo heitä tervehtii täällä. Päivitellään sitten ens viikolla kun tämän viikon tärkeät asiat on hoidettu. HR kolumni, kolmet matkalaskut, mätsärituomarointi, maikkarin aamutv Lulun kanssa, kaksi kouluvierailua Lilin ja Vilhon kanssa, Batmanin tyttären Ellin vierailu ihmis- ja koirakavereineen. Kun vielä tähystellään seuraavan viikon allakkaa, pitää kammata koko perhejoukkue Salon näyttelyyn. Elämämme toinen kasvattajaluokka  on hauska kokemus nyt kun alkuun on päästy. Odotetaan karvattomalle Lululle viiimein jotain muuta kuin ERIn arviota, mamma ainakin aikanaan sai bikineissä EH:n.  Ja toivotaan että karvaa pukkaa Rigan koitokseen lohiöljyn avustuksella.

Kevät kukkuu ja kiehtoo, kukkii ja laulaa, koivu ei enää anna mahlaa, mehut menee omiin lehtiin.

ps. lisäys: Jos 65 oli kihlakuva niin tässä 63vrk  hääkuva. On se niin helppoa, kun on kiltti  ja kaunis uros, jonka perimässä on toimiva suvunjatkamiskyky. Kyllä se oikea mies on muuta kuin macho, sanoo peräkamarinpojan iloinen kasvattaja. Tyytyväinen lemmenpari tässä pennuntekopuuhista huilimassa. Olledolle aivan kuten esi-isät Cowboy ja Bonzo ja  oma isä Ole, huomaavainen ja taitava uros paikallaan.1242805795_img-d41d8cd98f00b204e9800998eMolemmilla on oma tuoli punaisessa mökissä, mutta kun radiossa soi "com´oon baby  light  my fire" ollaan ihan vierekkäin. Toivotaan että muutama kiltti ja kaunis baby on tuloksena kevään kohtaamisesta. Vähän mutta hyvää ~ riittää meille.